23 April 2014

Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit

Semalam (22 April 2013), Majlis Perbandaran Klang telah menjayakan program Jom Baca Bersama Untuk 10 Minit peringkat negeri Selangor. Setiap Jabatan diwajibkan untuk membaca selama 10 minit bermula pukul 10.00 pagi hingga 10.10 pagi.

Jabatan Teknologi Maklumat (jabatan aku) mengambil inisiatif untuk menjalankan program ini dengan idea dan kreativiti yang berbeza. Terima kasih atas kerjasama dan sokongan semua kakitangan dalam menjayakan program ini. Jom tgk gambar!~








08 April 2014

Pray for Mesir..

Satu berita sedih bagi umat islam seluruh dunia.. Seramai 539 saudara kita di Mesir dihukum mati. Doaku untuk mereka (syahid Allah), semoga syurga ganjaran mereka. Al fatihah. Amin... Ya Allah, kegilaan apakah ini? Kau lindungilah kami Ya Allah...

"Di antara orang-orang mu'min itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah. Dan di antara mereka ada yang gugur, dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu-nunggu dan mereka sedikit pun tidak mengubah (janjinya).

Agar Allah memberikan balasan kepada orang-orang yang benar itu kerana kebenarannya, dan mengazab orang munafiq jika Dia kehendaki, atau menerima taubat mereka. Sungguh, Allah Maha Pengampun, Maha Penyayang." [Al Ahzab : 23,24]

Allahu Akbar!

01 April 2014

Fun @ Sungai Congkak

Last weekend, aku bawak Afeef mandi manda di Sg. Congkak. Daddy xdpt ikut sbb kje. So, aku pegi ngan adik & adik ipar aku.

Kteorg gerak dalam pukul 7.30 pagi. Sampai dlm 9.00 pagi camtu. Time sampai, tak ramai orang lagi. So, senangla kiteorg pilih 'port'.

Kiteorg bawak makanan simple2 je. Nasi lemak bungkus & sandwich. Sbb plan nak lepak sini sampai pkul 12 tgh hari je.

Sg. congkak ni sesuai utk budak2. Sbb airnya tak dalam & kawasannya landai. Seronok betul Afeef main air ngan adik Mikhail. Oh ye, masuk sini kne bayar ye. RM1 bagi dewasa. Budak free. Jom tgk gambar anak2 main air!~









Perjalanan Cinta Allah, Cinta Rasul

Alhamdulillah..

Selamat perjalanan kami pergi & balik menunaikan umrah bersama ayah, ibu, suami & anak pada 2 Feb hingga 13 Feb lepas. Pengalaman yang tak akan aku lupakan.

Tenang berada di sana. Lebih2 lagi aku bersama org2 tersyg. Moga ada rezeki dan kesempatan kami ke sana lagi.

Ya Allah, kau peliharalah iman kami. Jauhkan kami dari fitnah dunia. Redhailah dan berkatilah hidup kami dunia akhirat.

I want to be a better muslimah! As a wife, mother & daughter. Insya Allah.. :)





















Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts