26 July 2012

Tawaran Pinjaman Pelajaran Kerajaan Negeri Selangor

Tawaran Pinjaman Pelajaran Kerajaan Negeri Selangor Sesi Kedua Tahun 2012 akan dibuka mulai 1 Ogos 2012 (Rabu).
Permohonan Online | Maklumat Lanjut

Bumble Bee Breastmilk Bottle

Smalam aku join satu auction kat Lelong.my. Aku try bid Bumble Bee PP Breastmilk Bottle (10 bottles). Aku nak bli utk adik-adik aku yang bakal dapat baby Okt & Dis ni..

Dari time Afeef aritu, aku dah survey harganya mmg dlm RM38.90. Mana-mana kedai baby kalau buat sale pun akan kurangkan harga sampai RM32.00 je. Kalau beli online bole dapat harga RM30.00 kalau ade promotion (not including delivery charge).

So, smalam masa tgh bid harga aku dah target, if harga naik sampai RM25 aku takkan beli.. Akhirnya aku dapat bid harga bottle tu RM21.00! Sila jeles ye.. Hehe.. Okla, tu je nak share pagi ni.. Slamat berpuasa semua!!


23 July 2012

The Dark Knight Rises

Speecless.

The Dark Knight Rises was superbly epic! Must watch movie of 2012! Lalala~

Bubur Ayam Afeef

Lately ni Afeef suka sgt makan bubur ayam yang aku masak.. Hehe.. Maklumla, sejak pindah rumah ni, knela masak sendiri. Dulu duduk ngan ibu, ibu yang slalu masak bubur Afeef.. Hehe.. Nak kongsi sket resepi bubur ayam yang Afeef suka ngan ibu-ibu kat luar sane..

Bahan-bahan:
Beras - setengah cawan
Air - 3 suku periuk beras
Fillet ayam - dipotong kecil
Halia - setengah inci
Bawang goreng - 1 sudu kecik
Kiub perisa ayam - suku je
Lobak merah - diracik halus
Daun bawang - diracik halus

Cara memasak:
Masukkan semua dalam periuk. Masak sehingga menjadi bubur.
Dah siapppppppp~

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts