31 January 2012

Kenduri Aqiqah Afeef Irham

Alhamdulillah, last year sempat buat kenduri aqiqah anakanda kesayangan mummy & daddy.. Terima kasih kepada semua saudara mara yang berpenat lelah menjayakan majlis ini.. I love u all.. Time buat kenduri ni Afeef baru masuk 4 bulan.. Skang ni anak mummy dah 7 months.. Syukur, alhamdulillah..

Semoga Afeef Irham menjadi anak yang soleh dan baik perilaku. Dan semoga keluarga kami dimurahkan rezeki, dipermudahkan perjalanan hidup, diberi kesihatan dan sentiasa diberkati & diredhai Allah SWT. Insya Allah.. Amin..

Okla, nak share gambar Afeef yg tomel-tomel.. Heeee.... [^_^]




27 January 2012

Aktiviti Sekitar Klang

Konsert Santai Budaya MPK
Tarikh: 29 Januari 2012 (Ahad)
Tempat: Dataran Seni Klang
Aktiviti: Persembahan Kombo MPK, Kuiz, Pertandingan Suara Klasik Klang (warga Klang berumur 45 tahun ke atas)

Program Mesra Tahun Baru Cina bersama MPK
Tarikh: 3 Februari 2012 (Jumaat)
Tempat: Dewan Hamzah, MPK
Aktiviti: Jamuan makan dan sumbangan kepada golongan kurang bernasib baik mengikut Zon Ahli Majlis.


Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Jabatan Korporat, Majlis Perbandaran Klang di talian 03-3375 5555.

Len Chi Kang

Suatu pagi yang tenang..
Dua mak orang tengah berborak... Aku tgh sidai kain..

Ibu: Yah, akak buat len chi kang.. Mehla rase..

Cik Yah: Sedap ye Kak Edah..

Ibu: Ala Yah, senang je.. Rebus sume.. Lps tu tambah gula..

Cik Yah: Menyuap len chi kang ke mulut sambil mengangguk faham..

Ibu: Tambahla lagi Yah.. Byk akak buat..

Cik Yah: Kak Edah, ni klau Yah buat lagi sedap.. Taruk AYAM!

Aku: Hahahahaha.. (aku gelak sakan dari kejauhan)

Ibu: Diam

Cik Yah: nanti esok Yah anta sket kat Kak Edah.. (dgn muka selamba)

*p/s: len chi kang - ialah satu desert bukannye sup ye nak taruk AYAM bagai!



Photo: credit to Hajar Asuar

New Year 2012

Hahaha.. Gelak dulu.. Orang lain wish Happy New Year awal tahun.. Aku plak baru nak wish.. Hehe.. Xkesahla kan..

Semoga tahun baru ni menjanjikan 1001 kemanisan utk kita semua.. Dan semoga kita semua sentiasa diberkati & diredhaiNYA.. Insya Allah..

Happy Birthday to my dad.. 18 Januari 2012.. Kiteorg celebrate kat Kenny Rogers Bkt Tinggi, Klang.. Kiteorg adek bradek ramai2 share beli hp Samsung Galaxy utk ayah!! Luv u ayah.. Semoga ayah dirahmati di dunia & di akhirat.. :*

Bulan Januari ni byk sgt bende nak setel.. Yg paling kritikal, hal rumah.. Ye, aku & En. Hubby tgh berusaha utk menyiapkan rumah kteorg.. Insya Allah, awal bln 4 kiteorg pindah.. Home sweet home!

Wishlist yg dah disempurnakan:
Kitchen cabinet - CLS
Hood & hob - Rubine
Oven - Zanussi
Microwave - Panasonic
Washing machine - Panasonic
TV & Home Theater - 3D LG & Sony
Sink & tap - Felice
Freezer - Mitsubishi


Wishlist yang dlm proses pembelian:
Aircond
Vacum
Water heater
Living/dining room furniture

Okla, esok plak aku update.. Byk kje tgh pending nih.. Hehe.. Daa~
Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts