08 May 2011

KPJ Healthcare Shah Alam


Alhamdulillah.. Smalam selesai 1st check up kat KPJ Healthcare Shah Alam.. Dulu dikenali sbg Shah Alam Medical Center (SMC).. Dan 1st time gak set appointment dgn Dr. Shahbahiyah Mohd Zain.. She is a very nice and soft spoken lady.. Nurse kami pulak adalah Kak Ida.. Sangat friendly & sgt2 membantu kami.. Tq to both of you.. Eventhough baru 1st time jumpe, tp mcm dh lame dh knal.. Hehe.. Dan rupe2nye Dr. Shahbahiyah ni adalah isteri kepada pengkritik tetap program Pilih Kasih RTM, Prof. Dr. Abu Hassan Hasbullah yg juga pensyarah di UM..

Lepas ni, next appointment will be on 21st May 2011.. So far, alhamdulillah baby dalam keadaan sihat, kedudukan pun ok.. Dapat aku tgk tapak kakinye yg kecil & comel.. Subhanallah.. Kejadian Allah, sangat indah.. Tapi, skarang ni ramai pulak yg tergamak buang anak mereka.. Sekali buat dosa berzina, jangan ditambah dgn dosa membunuh.. Astaghfirullah..

Hmm.. Apepun aku ngan Hubby sangat gembira dengan bakal baby kami yg bakal lahir.. Dijangka pada 29 Jun 2011.. Tp mungkin boleh jadi awal atau lewat seminggu.. Bergantung pada keadaan & keizinan Allah.. Dan terungkai sudah teka-teki kami selamat 7 bulan ni.. Sama ada baby boy atau baby girl.. Sebenarnye kami berdua tak kesah sgt.. Cukup jika baby kami sehat & sempurna sifat.. Insya Allah..

Tapi semalam, setelah 3 kali pengesahan doktor.. Kami bakal menjadi mummy & daddy kepada seorang little PRINCE!!~ Alhamdulillah.. Syukur, terima kasih Allah.. Terima kasih juga kepada keluarga yang sentiasa mendoakan.. Sekarang ni, kene jage diri bebaik sbb 2 bulan je lagi kami bakal menimang cahaya mata.. Byk preparation yg perlu dibuat dr segi mental & fizikal.. Smoga aku & suami dapat mengharunginye.. Insya Allah..

Okla, penat smalam blum habis.. Ni nak rehat jap.. Daaa~

0 comments:

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts