14 April 2011

Samseng Jalan Raya?

Nak cerita sket pasal attitude pemandu Malaysia di jalan raya.. Bile org luar buat kajian, yg pemandu kita ni biadap, ada org marah, tak boleh terima.

Tp ape jd kt aku smalam mmg sah, yg pemandu kita ni berlagak samseng di jalan raya. Bukan semua la pemandu kita mcm tu.. Sesetengah je..

Aku elok2 bagi signal.. 3 kali.. nak masuk ke lane paling kiri.. Dia ni xbagi jugak.. Padahal jarak kereta dia ngan kereta dpn sgtla jauh.. Asal aku bagi signal, dia lajukan kereta dia.. Kali ketiga, aku siap angkat tangan mintak laluan.. Dia lagi tekan minyak, tak bagi aku potong sambil hon 2,3 kali.. Hampir kereta dia langgar kereta aku.. Biadap kan?

Kancil je bang oi.. Jgnla nak blagak samseng.. Kan baik klau org berbudi, kite berbahasa.. Ni la dia orang Melayu hilang adap sopan..

Aku igt abes kt ctu.. Aku terus je la ikut lane tengah tu.. Pastu kat blah kiri ni dia tekan2 minyak.. Konon nk bakar aku.. Aku pandang dia, agaknye sbb tak puas ati aku pandang dia tu yg dia start nak kejar aku.. Panic gak.. Last2 sampai kat tol Sg. Rasah, Klang dia & kereta Kancilnye yg tak brape hebat tu stuck kat tol lane tunai.. Kereta dh bratur pjg giler.. Padan muka ko BIJAKKKKK SGTTTT!! Aku cool je.. Jalan trus gune smartag..

Moral of da story.. Bahasa mencerminkan bangsa.. Ni lagi awak tu Melayu.. Malula sket.. Lelaki plak tuh.. Ape awk rase klau bende ni jadi pada mak awak, isteri awak, kakak or adik perempuan awak??

0 comments:

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts