26 April 2011

Cucur Bawang

Org kate, ape yg mak masak tu sedap aje.. Lagi2 klau org di perantauan.. Bertahun belajar or kje sane.. Mesti rindu ngan masakan mak..

Aku antara org paling bertuah.. Lepas kahwin masih duduk ngan mak.. Insya Allah sehingga abes berpantang.. Sbb En. Hubby kje shif.. Risau katenye tinggalkan aku sensorang kt umah yg baru kteorg beli..

Insya Allah, if takde aral barang2 akan diangkut ke rumah baru Ahad ni.. Rabu ni plak, ade org dtg cuci rumah.. Hopefully semuanye berjalan lancar.. Lepas abes pantang, kteorg akan berpindah ke rumah baru.. Home sweet home!

Sepanjang mengandung ni, aku disajikan dgn mcm2 makanan yg ibu masak.. Dan paling hebat aku kira ialah cucur bawang! Simple, tapi berjaya membuka selera aku.. Banyak jugak la aku makan.. Kadang2 3 hari straight pun tak kesah makan cucur bawang.. Lagi sedap cicah ngan sambal sardin!!~ Huhu..

Ade petua nak bagi cucur bawang tu sentiasa rangup.. Masa gaulkan adunan tepung gandum, bawang besar, cili, ikan bilis, lada hitam, telur & sedikit kunyit, tambah tepung jagung dlm 2 sudu kecil & semua adunan tadi digaul dgn air sejuk.. Insya Allah, cucur akan lebih rangup!~ Selamat mencuba!!~

0 comments:

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts