02 August 2010

He's trying to be Romantic!

Sabtu, ada kenduri kt umah En. Tunang.. Xsempat nk buat pape, so aku bawak buah limau je.. Dia amik aku kt umah dlm pkul 8 mlm, lepas maghrib.. Kenduri start lepas Isyak..

Sume org tgh sebuk ngan kje masing².. Buat air, hidangkan makanan, potong kek & buah.. Then, lepas Isyak, jemputan surau pun sampai.. Kami mulakan dengan bacaan Al Fatihah diikuti dgn surah Yasin.. Kemudian, doa tahlil.. Lepas tu semua dijemput mkn..

Dia keep lalu lalang kt dapur.. 3,4 kali dia tanye aku dh mkn blum.. Aku ckp blum.. Kejap lagi.. After 15 minutes camtu, aku mkn kat dapur with his relatives.. Aku igt dia pun mkn ngan org surau la kan.. Lepas mkn, aku start tolong basuh mangkuk² lauk.. Tgh membasuh tu dia dtg.. Dia tanye.. "Syg, awk dah mkn? Jom mkn ngan sy.. Sy tunggu awk ni nk mkn same.." Aku diam kejap.. Pastu aku jwp.. "Awk xmkn lg ke? Sy dh mkn tdi kt dapur.. Sori.." Air muka berubah.. Sgt kecewa aku rase.. Tp, dgn simple dia ckp.. "Xpela"..

Aku terharu bila dia ambil berat pasal aku.. U're not trying to be romantic syg.. But u are ROMANTIC! Sampai hantar aku balik, dia masih xjamah pun nasi beriani lauk daging masak hitam, ayam kurma, pajeri nenas & dalca.. Sian awk.. Esoknye aku teman dia breakfast kt McD..

Moral of da story: Bukan selalu kte akan jumpe dgn org yg btul² syg & ambil berat pasal kita.. Xkesahla, family, kwn² atau pun kekasih.. Jadi, hargaila mereka..

3 comments:

NAD said...

hahaha kesian alang.

Fathiha Hj. Sabdin said...

tula.. seb baik xmajuk.. once akak tgk dia dh start promote perfume kt nadia, maknenye dia ok dh tu.. huhu..

NAD said...

ala kak, if dia merajuk pun rasanye kejap je. takkan nak merajuk lama2. ye tak? haha

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts