19 July 2010

Tabiat Org Kita...

Pagi tadi, drive pegi keje.. Mak aku dh siap tdo.. Maklumla, Klang - KL memakan masa 40 minit gak.. Aku kt blakang sebuah kereta MyVi, kaler biru.. Pemandunye seorg lelaki.. Ni bkn kes diskriminasi tau.. Just nk berkongsi pengalaman..

Aku kat blakang dia lebih kurang 4, 5 kilometer sbelum dia menghilang masuk ke susur Subang.. Ape yang aku nk cerita ni, ttg perangai sesetgh memandu kt Malaysia.. Salah sorangnye abg MyVi ni tadi la...

Dari 4, 5 kilometer aku kt blakang dia (fast lane).. Ade 4, 5 bende gak dia buang ikut tingkap kereta dia tuh.. Ni bkn rekaan, betul² berlaku pagi tadi.. Aku sempat tengok & kira ok..
1) Putung rokok
2) Tisu
3) Plastik
4) Straw
5) Flyers

Dahla kete aku btul² aku blakang kete dia.. Xde sivik langsung.. Agaknye separuh sampah kt Msia ni, sampah dia je.. Hampehhs.. Klaula abg terbaca blog sy ni, mmg sy tuju kat abang.. Sy siap simpan no. plate kete abg.. Huhu..

So, moral of da story: Peliharalah alam kita utk generasi akan dtg.. Jgn suke² nk buang sampah tgh jalan.. Kne kt org, susah nanti.. Ok.. Byee!~


0 comments:

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts