29 March 2010

Merdeka!~~

Ok abes dah interbiu. Alhamdulillah. Skang ni fokus kerja kerja & kerja. Lepas selesai kerja start kerja kahwin plak. Huhu..

Video klip lagu RTM ni ape cite yeop?! Jadi ke tak nih. Bahan sume dh kumpul. Lagu & logo blom dapat. Apakahh?! Ke aku yg lembap nih. Huhu.

Alhamdulillah, rezeki melimpah ruah sejak bertunang. Dpt lucky draw g Gold Coast. Lepas tu dpt plak Grand Prize Winner g GP F1 Sepang!~ Yeeeaaayyy!!

Alhamdulillah, yang penting kne slalu bersangka baik dengan Allah. Insya Allah, semua dipermudahkan. Mintak² gaji pun dpt minggu nih. Byk bende nk kne beli nih. Jom g Nilai.. Anyoneee???!

25 March 2010

Tudung Nikah

Dh brape hari xupdate entry. Agak sebuk sket minggu ni menyiapkan klip video RTM. Maklumla dh nk dekat ngan ulang thn ke 64 RTM. Penat tahap gaban ok! Skang ni balik umah trus tdo je. Ni pun masih lg nampak katil & bantal kt umah. Huhu.

Walaupun agak sebuk, aku masih sempat surfing internet. Carik koleksi tudung time nikah nanti. Aku xpnah lagi pakai tudung ade awning nih. Aku rase cam xsesuai ngan bentuk muka aku. Tp aku tgk org lain pakai ok je.

Tetibe aku jumpe 1 blog nih. Owner dia mmg buat tudung especially utk nikah & sanding. Canteks & aku suka bangaatt!~ Lg pun butik dia kt Shah Alam je. So, aku rase aku patut g butik & try tudung berawning nih. Ne la tau, cantek la plak kat muka aku. Huhu. Perasan!~

Kaler baju utk nikah nanti - soft yellow + off white (comel x?? hehe)
Utk sanding plak - white (sucii jee. hehe)

Ok, ni aku kongsi antara tudung yg cun menjadi pilihan!~ credit to MyHannah Boutique.








18 March 2010

Wedding Planner

Hari Isnin 15/3 sempat g Saujana Utama, Sungai Buloh. Jumpe Kak Zura, our wedding planner. Huhu. Dah merata carik butik yang best & harga ok. Last skali kteorg decide nk gune khidmat Kak Zura & Abg Awie dr Butik Fasz Creative. Gerak dr umah dlm kol 9.50pg camtu. Sampai kt umah Kak Zura pkul 10.30pg. Xdela jauh sbenarnye Klang ngan Sg. Buloh ni.

Macam² yang kteorg discuss utk wedding nanti. Sebelah perempuan majlis akan berlangsung pada 2 Okt 2010 (nikah) & 3 Okt 2010 (sanding) di Klang. Sebelah lelaki pula pada 16 Okt 2010 di Dewan Kebudayaan Seksyen 7, Shah Alam.

Ini antara butiran perbincangan:

Theme color (2 belah pihak)
Design baju baru (french lace & songket)
Pelamin 3 & 5 panel (rumah & dewan)
Flower stand (rumah & dewan)
Arch & red carpet (rumah & dewan)
Hand bouquet (rumah & dewan)
Make up (3 kali - nikah, sanding & bertandang)
Aksesori lengkap

** Byk menggunakan fresh flowers + sedikit artificial

Harga = Amat² berbaloi & memuaskan hati!!~
Tq pada Kak Zura & Abg Awie!~

Ok, ni antara contoh baju dlm perancangan.. Blom lagi decide.. Tgkla bln 4 baru nkg ukur baju & pilih kain.. Harap² sempat siap by bln 9 nih.. Huhu..





16 March 2010

MATTA Fair 2010

Last week sempat g MATTA fair 2010 12-14 Mac 2009 kt PWTC. Aku ngan En. Tunang pegi hari pertama 12 Mac 2010. Bertolak dr umah kol 9.30pg. Sampai awl dlm 10.15, aku ngan Azarul sempat breakfast dulu kt Subway, PJ. Dlm kol 11pg baru gerak g PWTC. Ingatkan xramai la first day. Lagipun hari kerja. Tapi, dr Jln. Tun Razak lagi dah melekat. Traffic jam! Heran aku. Nk masuk ke PWTC lagi la. Kete dh parking kiri kanan jalan. Dah semak aku tengok.

Kteorg akhirnye decide parking dlm The Mall. Tp, penuh gak. Seb baikla ade gak parking. Sampai kt dpn Hotel Pan Pacific sbelah PWTC tu, orang dh ramai giler beratur. Kaunter first skali dpn pintu masuk, Air Asia punye ye. Ramai giler ok. Mmg deal bole tahan murah. Kene bawak duit sesiap je.

Aku ngan En. Tunang meneruskan perjalanan masuk dlm PWTC tu. Sesape yg nak enter MATTA Fair tu kne byr RM3 seorang (dewasa). Dapat beg MATTA ye. Thn ni cantek sket beg dia dr last year. Huhu..

Masuk je dewan tu, penuh giler ngan manusia. Cadang² nk tgk tiket & tempat utk honeymoon. Puas berjalan & amik gambar, kteorg igt nk naik Tingkat 4 plak, ade Wedding Fair. Tetibe aku ngan Azarul tersangkut dlm satu lucky draw. Kteorg mcm agak ni name je lucky draw, tp mesti kne byr or join something.

Tp, the best part, it is FREE!!! Penginapan ditaja 5 hari 4 malam utk 4 org ke Gold Coast, Australia!! Huhuhu.. Honeymoon jauh kteorg. (Ni pun klau jadi ye. Sbb tiket kne beli sendiri. Just penginapan ditanggung). Apepun, alhamdulillah. Rezeki ni namenye. Tq En. Tunang kerana tangan awak sgt bertuah. Hehe..

Okla, gmbr dh upload. Jom tgk!!~













11 March 2010

Abg Didi & Kak Ida - Nikah

Ok, ni nk update event nikah part 2.. Huhu.. Lokasi kat Bkt Beruntung, Rawang. First time sampai cni. Abg Didi & Kak Ida dinikahkan oleh tok kadi kt masjid kt area umah Kak Ida. Mase akad nikah tu, tok kadi bagi khutbah dulu. Punyela panjang. Huhu. Aku plak yg neves. Hahaha.. Poyo sket..

Sbenarnye theme kaler utk family kiteorg aritu patutnye biru. Tp, ntah mcm mane family aku je yg tak dpt info tu. Dahla kiteorg satu family pakai ape je yg ade dlm lemari tuh. Huhu. Bertolak dari umah kol 8.30pg. Janji ngan sume org jumpe kat R&R Rawang pkul 9.30pg. Sempat bawak bekal nugget & makan ramai². Syokk wooo.. Walaupun nugget je kann.. Hehehe..

Lepas jap kat R&R Rawang ade la dlm 30minit pastu terus gerak ke Bkt Beruntung. Sepanjang jln kt ctu aku tgk byk projek terbengkalai. Kebanyakannye lot kedai. Sape punye angkara nih? Baiknye duit projek tu bagi je kat umah anak yatim. Duniaa... duniaa.. Kemane pergikah wang berjuta yg dilabur ke projek yg tak jadi tu? Bak kata Nabil: Lu pikirlaa sendiri!! Mungkin kt dunia blehla terlepas.. Akhirat masing² jawap ye.. Huhu.. (Peringatan utk diri sendri gak nih..)

Ok, tgk gambr laa jommm!~














09 March 2010

Kad Kahwin

Skang ni sebuk cari kad kahwin yg sesuai & cute utk majlis nanti. Sampai skang idea masih xde. Nak design sendiri? Huhu. Takut xjadi plak. Maklum tangan ni keras. Xkreatif langsung. So, kenela merajinkan diri pegi survey satu-satu kedai kad kahwin. Nk lg save, aku nk try cari kedai yang beli kad, percuma bunting/banner. Agak-agak korang ade tak? Huhu..

Yg kartun cam comel je. Tp ibu plak tak berkenan. Nk yg formal sket katenye. Adik plak suruh jgn taruk gmbar aku ngan Azarul. Poyo katenye. Huhu.. Byk btol kritikan & cadangan. Ramai orang kate, if nk cari kad kahwin murah pegi kat area Jln. Pudu. Byk kedai kt sane. Sumenye lengkap, ade kad kahwin, paperbag, bunting/banner, doorgift. Klau free nanti igt nkg sane la kejap. Nkg Jln. Chow Kit skali nk survey bed sheet.

Ok, ni contoh² kad kahwin yg aku berkenan. Tp hargenye xbrape berkenan. Lari bajet woo.. Tp xpe, aku survey dulu. Satg klau rase² menepati bajet baru aku decide nk pilih mane satu.. Klau korang perasan, sume kad ni ade reben.. Aku suke sbb kiut.. Huhu.. Lalala~





08 March 2010

Kenduri Kahwin

Penat giler!~ Tp yang penting sume org gumbiraaaa!!~ Lalala~ Sepanjang bln Feb/Mac ni byk majlis kawen sepupu aku. Start dr:

20 Feb 2010 - My Engagement @ Klang, Sel
27 Feb 2010 - Abg Didi & Kak Ida Solemnization @ Bukit Beruntung, Rawang
7 Mac 2010 - Abg Didi & Kak Ida Reception @ Dewan Hamzah, Klang
13 & 14 Mac 2010 - Aie & Azie Solemnization & Reception @ Pantai Remis, Perak
20 Mac 2010 - Aie & Azie Reception @ Klang, Sel

Lepas tu, on 31 Mac 2010 plak ibu & ayah berangkat ke Tanah Suci, Mekah mengerjakan umrah. Tinggalla aku 3 beradik kat umah. Moga ibu ayah selamat pergi & selamat kembali. Byk barang along nak pesan nih. Sejadah 1, jubah putih/krim 1.. Lagi ape erk? Hmm... Owh, kurma ajwa & anbal nk buat hantaran kahwin.. Huhuhu..

Jumaat ni, ade date ngan En. Tunang nkg Pameran Perkahwinan 2010 kat PWTC, KL. Berlangsung 3 hari je. 12 hingga 14 Mac 2010. Disebabkan aku akan ke Perak 13 & 14 tu, terpaksela aku amik cuti 12 aribln utk g tgk wedding fair tu. Lgpun, ibu ayah dh bising sume pun blum book lagi. Theme color je dh ade. Huhu.

Ni sket gmbr utk tatapan sume mase Abg Didi & Kak Ida nikah 27 Feb 2010. Tunggu mlm kang kalau rajin, aku tambah lagi gambar.. Daa~





Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts