04 February 2010

Gubahan by Ilham Alid

Smalm sempat Abg Khalid (Ilham Alid) dtg umah. Since aku & adik agak sedikit sebuk sepanjang 2 minggu ni, aku buat keputusan mintak Abg Khalid je yg gubah hantaran aku. Huhu. Smalam time aku call dia tgh sebuk buat bunga telur utk wedding client dia. Tp masih sempat dia layan kerenah aku. Then trus pg smalam aku buat appointment. Dia kate dia nk dtg trus umah discuss pasal gubahan hantaran.

Dlm pkul 11.15 pg camtu dia sampai. First time katenye smpai umah aku. Slalu dia pegi umah nenek kt depan je. Seb baik ayah pun ade pg tu. Senang sket nk nego harga. Huhu. Mase ayah & dia tgh borak, aku siapkan air & kek sket. Itu je yg ade pun. Actually aku amik cuti smalam. Sbb mata bengkak. Tak taula kne gigit ngan ape. Sempat jugakla aku ngemas ape yg patut kt umah tu.

Lepas discussion, ini hasilnya.

Bunga: Fresh flowers (roses)
Color hantaran: peach + putih + kuning
Bunga tangan: peach + putih + merah
Hantaran (7 dulang):
1. Sirih junjung
2. Persalinan nikah (kain baju melayu + sampin + butang baju melayu)
3. Kek & cupcakes
4. Coklat
5. Potpuri
6. Sejadah
7. Fruits

Okla, gubahan hantaran dah setel. Skang ni dh pening pale dah. Deposit pun dh bayar. Yang tgh risau skang ni pasal jemputan majlis. Dlm perancangan maybe dlm 200 orang jemputan. Tp bile buat list, macam terlebih plak. So, sape² yg aku rase xbrape penting, aku cut down je la. Huhu. Lgpun, majlis tunang ni mmg aku buat utk keluarga ngan kawan² yg btul² rapat je.

Maybe weekend ni ibu & ayah nak start jemput sedara. Adik bradik ayah je 7 orang, ibu plak 5 orang. Tp sume duk area Lembah Klang je. Yg paling jauh pun, makcik kat Kuala Kangsar. Aku plak cadang nak sms je kwn² yg aku nk jemput.

Okla, pape pun kne setel dulu keje kat opis nih. Makin nk dekat majlis, makin bykla plak keje yg menunggu aku setelkan. Dugaan sume nih. Ok, sambung nanti. Lalala~

0 comments:

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight charts